Aktuality z jídelny

Masopustní tradice

Ve čtvrtek 16. a v pátek 17. února budou v naší jídelně k jídlu masopustní pokrmy. Vybírat si můžete z této nabídky:

Na tučný čtvrtek polévka jaternicová, jitrnicový prejt, brambory, zelí kysané nebo masopustní koblihy s marmeládou.

V pátek polévka česneková s bramborem a vejcem, vepřová pečeně s bramborovou kaší a okurkou nebo zabijačkový guláš z kýty a jater s chlebem.

Neváhejte a nechejte si chutnat.


Ve dnech 21. a 22. prosince ve školní jídelně vaříme VÁNOČNÍ MENU:

Polévka: rybí

1. Kapr pečený, brambor

2. Houbový kuba


1. Chlupačky s houbami, okurka

2. Bílá klobása, bramborová kaše

 

2. prosince na Čertoviny pro Vás ve školní jídelně navaříme:

Polévka: rajčatová

1. Čertova čočka beluga, šunka, okurka

2. Čertovy špízy, rýže

 

11. listopadu 2022 na oslavu svátku svatého Martina ve školní jídelně vaříme:

Polévka: kachní vývar s nudlemi

1. kachní stehno, bramborové knedlíky, červené zelí

2. kachní roláda, žlutá čočka s řapíkatým celerem

 

3. listopad 2022 Zvěřinové hody na oslavu svatého Huberta, patrona lovců a myslivců

Polévka: Bažantí vývar

1. srnčí guláš, těstoviny

2. jelení kýta na smetaně, houskový knedlík