Aktuality z jídelny

Velikonoční jídelníček

V tomto měsíci bychom Vám chtěli nabídnout ochutnávku tradičních velikonočních pokrmů jako je jehněčí maso, velikonoční nádivku, popřípadě staročeské jídlo s originálním názvem kočičí tanec nebo třeba postní rubu či špenát.
Dobrou chuť.


Masopustní tradice

Ve středu 14. února budou v naší jídelně k jídlu masopustní pokrmy. Vybírat si můžete z této nabídky: polévka jaternicová, masopustní vdolky s povidly a tvarohem nebo jitrnicový prejt, brambory, zelí kysané .

Neváhejte a nechejte si chutnat.


Ve dnech 21. a 22. prosince ve školní jídelně vaříme VÁNOČNÍ MENU:

Ve čtvrtek vaříme polévka Krkonošské kyselo

1. Kapr smažený, bramborový salát

2. Houbový kuba, okurka.

 

V pátek bude polévka rybí, bílá klobása a bramborová kaše.


11. listopadu 2023 na oslavu svátku svatého Martina ve školní jídelně vaříme:

Polévka: Drůbková s nudlemi

1. Svatomartinské stehno, bramborové knedlíky, červené zelí dušené

2. Svatomartinské prso, šoulet, salát z kysaného zelí

 

3. listopad 2023 Zvěřinové hody na oslavu svatého Huberta, patrona lovců a myslivců

Polévka: Zvěřinový vývar s knedlíčky

1. Dančí guláš s brusinkami, houskový knedlík

2. Kančí výpečky na jalovci, chlupačky, špenát dušený


Velikonoční pokrmy

Školní jídelna připravuje na 4. a 5. dubna velikonoční jídelníček. V úterý 4. dubna si můžete vybrat mezi hrachovou kaší s jarní cibulkou, okurkou a chlebem nebo jehněčí kýtou pečenou na másle, šťouchanými bramborami s jáhly a okurkou. Ve středu 5. dubna bude polévka koprová (kulajda), velikonoční nádivka a barevný zeleninový salát nebo brambory, dušený špenát a vejce.

Přejeme Vám dobrou chuť.