Aktuality z jídelny
Masopustní tradice
Ve čtvrtek 16. a v pátek 17. února budou v naší jídelně k jídlu masopustní pokrmy. Vybírat si můžete z této nabídky:
Na tučný čtvrtek polévka jaternicová, jitrnicový prejt, brambory, zelí kysané nebo masopustní koblihy s marmeládou.
V pátek polévka česneková s bramborem a vejcem, vepřová pečeně s bramborovou kaší a okurkou nebo zabijačkový guláš z kýty a jater s chlebem.
Neváhejte a nechejte si chutnat.
Ve dnech 21. a 22. prosince ve školní jídelně vaříme VÁNOČNÍ MENU:
Polévka: rybí
1. Kapr pečený, brambor
2. Houbový kuba
1. Chlupačky s houbami, okurka
2. Bílá klobása, bramborová kaše
2. prosince na Čertoviny pro Vás ve školní jídelně navaříme:
Polévka: rajčatová
1. Čertova čočka beluga, šunka, okurka
2. Čertovy špízy, rýže
11. listopadu 2022 na oslavu svátku svatého Martina ve školní jídelně vaříme:
Polévka: kachní vývar s nudlemi
1. kachní stehno, bramborové knedlíky, červené zelí
2. kachní roláda, žlutá čočka s řapíkatým celerem
3. listopad 2022 Zvěřinové hody na oslavu svatého Huberta, patrona lovců a myslivců
Polévka: Bažantí vývar
1. srnčí guláš, těstoviny
2. jelení kýta na smetaně, houskový knedlík