Aktuality z jídelny
Velikonoční jídelníček
V tomto měsíci bychom Vám chtěli nabídnout ochutnávku tradičních velikonočních pokrmů jako je jehněčí maso, velikonoční nádivku, popřípadě staročeské jídlo s originálním názvem kočičí tanec nebo třeba postní rubu či špenát.
Dobrou chuť.
Masopustní tradice
Ve středu 14. února budou v naší jídelně k jídlu masopustní pokrmy. Vybírat si můžete z této nabídky: polévka jaternicová, masopustní vdolky s povidly a tvarohem nebo jitrnicový prejt, brambory, zelí kysané .
Neváhejte a nechejte si chutnat.
Ve dnech 21. a 22. prosince ve školní jídelně vaříme VÁNOČNÍ MENU:
Ve čtvrtek vaříme polévka Krkonošské kyselo
1. Kapr smažený, bramborový salát
2. Houbový kuba, okurka.
V pátek bude polévka rybí, bílá klobása a bramborová kaše.
11. listopadu 2023 na oslavu svátku svatého Martina ve školní jídelně vaříme:
Polévka: Drůbková s nudlemi
1. Svatomartinské stehno, bramborové knedlíky, červené zelí dušené
2. Svatomartinské prso, šoulet, salát z kysaného zelí
3. listopad 2023 Zvěřinové hody na oslavu svatého Huberta, patrona lovců a myslivců
Polévka: Zvěřinový vývar s knedlíčky
1. Dančí guláš s brusinkami, houskový knedlík
2. Kančí výpečky na jalovci, chlupačky, špenát dušený
Velikonoční pokrmy
Školní jídelna připravuje na 4. a 5. dubna velikonoční jídelníček. V úterý 4. dubna si můžete vybrat mezi hrachovou kaší s jarní cibulkou, okurkou a chlebem nebo jehněčí kýtou pečenou na másle, šťouchanými bramborami s jáhly a okurkou. Ve středu 5. dubna bude polévka koprová (kulajda), velikonoční nádivka a barevný zeleninový salát nebo brambory, dušený špenát a vejce.
Přejeme Vám dobrou chuť.